Tilbage
Guide: Tag perfekte billeder til Instagram
May
7

Guide: Tag perfekte billeder til Instagram

Fotografer i hele verden har kendt til hemmeligheden bag det perfekte billede i årevis – men hvordan kan du selv tage mesterlige billeder, der tager kegler på sociale medier? Med ganske enkle tricks kan du få dine billeder til at funkle, som selv de bedste fotografer formår. Læs vores foto-guide og bliv inspireret til, hvordan du kan blive den ukronede konge af Instagram og få flere likes på dine billeder.

Du kender det sikkert. Du har brugt oceaner af tid på at gøre dig klar til din vens fødselsdagsfest og synes egentligt, at resultatet af den brugte tid foran spejlet er blevet helt hæderligt. Du ser med andre ord drøngodt ud og får lyst til at forevige dit look med en selfie - men hvordan sikrer du dig egentlig det bedste billede? Følg vores guide til det perfekte billede - og bliv Yndlings på Instagram

Brug kameraet på telefonens bagside
Det nemmeste er at bruge telefonens selfie-kamera, som sidder på fronten af de fleste moderne telefoner. Kameraet giver mulighed for, at du kan se dig selv og finde den mest optimale vinkel i bedste Hollywood-stil. Men hold lige fingeren fra ”udløserknappen” et øjeblik. Det er selvfølgelig ret fedt, at du kan se dig selv, inden du tager billedet, men kameraet på forsiden af telefonen er, i langt de fleste tilfælde, markant dårligere end det kamera, som er placeret på bagsiden af din telefon. Brug derfor kameraet på bagsiden, når du i fremtiden har et ”jeg-ser-saftsusme-dejlig-ud-i-dag”-moment. På denne måde sikrer du dig, at billede kvaliteten fanger din lækkerhed, din steg.

Et lille tip: Når du tager selfies med bagsidekameraet, så du kan med fordel bruge dit headset som udløser. Det gør du ved at holde din telefon i den ene hånd og dit headset i den anden, og så er det bare at få skudt løs, så du har noget materiale at vælge mellem. Hvis du er superbruger af telefonens frontkamera og virkelig savner at kunne se dig selv, imens du tager billeder, så kan du eventuelt stille dig foran et spejl – så kan du stadig se, hvad der sker på skærmen og finde dit bedste pose.

Læs også: Ny telefonskærm koster kassen


Instagram er kvadratisk
Instagram har siden tidernes morgen været kvadratisk i dets udtryk, og selvom det efterhånden er blevet muligt at dele billeder i forskellige formater, så er standarden altså fortsat kvadratisk. Derfor kan du med fordel indstille dit kamera til en kvadratisk billedform fra din fotosessions begyndelse – så slipper du for at skulle beskære billederne efterfølgende og måske blive nødt til at skære dit nyeste shopping-fund fra. Og det ville være en skam!

Kender du til gitter-funktionen?
Du kender måske funktionen, men har aldrig tænkt over, hvad pokker du skulle bruge den til. Ved at anvende gitter-funktionen, kan du sikre dig lige linjer helt fra begyndelsen af din fotografering og derved en bedre komposition. Gitterfunktionen er særligt relevant for dig, som elsker at tage billeder af delikate madanretninger eller altid er på jagt efter den perfekte solnedgang.

Hold fokus
Når du tager et billede af noget bestemt, kan du med fordel anvende kameraets autofokus. På denne måde kan du tage nogle knivskarpe billeder af fx den dejlige cafe latte, du så ofte drikker på din yndlings café.

Et lille tip: På langt de fleste telefoner kan du låse kameraets fokus, og det er faktisk ret enkelt. Det gør du ved at ved at trykke på skærmen, hvor du ønsker billedets fokus skal være, indtil telefonen melder at dit fokus er låst. Så sikrer du dig, at kameraet ikke automatisk finder et nyt fokus. #NoSurprises

Bliv venner med lyset
Vi kommer ikke udenom lyset i denne guide, og vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt netop lyset er. Du behøver faktisk ikke at have topprofessionelt udstyr, hvis blot du har det rette lys. Derfor kan du også tage nogle fantastiske, insta-venlige billeder, hvis bare du formår at fange en god og ’blød’ belysning. Et eksempel på blød belysning kunne fx være sollys gennem et vindue, så lyset bliver filtreret en smule. For at blive den ubestridte konge af Instagram, kan du med fordel tage dine mange selfies indenfor nær et vindue.

Prøv forskellige vinkler
Der er ingen let vej til det perfekte billede, og derfor handler det i høj grad om at prøve forskellige vinkler af. Måske er den bedste vinkel ikke det du har tænkt fra start. Flyt dig fra side til side og prøv med billeder i frø- og fugleperspektiv. Hvad er den bedste vinkel? Det er der ikke noget endegyldigt svar på, men find en vinkel, hvor baggrunden får dig til at shine. Hvis du tager billeder af din frokost, kan du fx pynte bordet med eksempelvis din taske, pung eller computer. Husk kun fantasien sætter grænser, og hvis du er lidt tom for ideer, så er der et hav af bloggere på Instagram, hvor du kan finde inspiration til de helt rette vinkler, der får dig til at shine som en star.

Læs også: Jeg er ung og jeg skal bruge en billig forsikring


Fingrene væk fra blitzen
På de fleste telefoner findes kun en meget lille lampe, der fungerer som kameraets blitz, og derfor bliver blitz-billeder ofte en sløret affære. Hvad gør du så, hvis du er ude med veninder en aften og gerne vil forevige din mad? Det kan komme til at se en anelse sjovt ud, men få veninderne til at hjælpe dig med belysningen. Få dem til at tænde deres lommelygte på deres telefon og hold telefonen med lidt afstand direkte over maden. Du skal være opmærksom på at finde en vinkel for lommelygten, der ikke laver sjove og underlige skygger på din tallerken. På den måde, kan du tage et godt billede selv i dunkel belysning uden at bruge det hårde lys fra din blitz.

En rolig baggrund vinder altid
Det skal være nemt for øjet at finde fokus i billedet, og her hjælper en rolig baggrund. Derfor skal du undgå en rodet baggrund, der fjerner fokus fra billedets fortælling. Kontraster kan være et rigtig godt greb til at skabe et klart fokus. Tager du eksempelvis billeder af noget lyst, så kan en mørk baggrund være fordelagtigt og omvendt.

Nu er du klar til at føre dig frem på Instagram med dine bedste skud. Ligesom alt andet i livet, så blev Rom ikke bygget på en dag, og derfor gør øvelse inden for fotografering også mester. Skyd en masse forskellige billeder, så du har nogle billeder at vælge mellem efterfølgende. Instagram har efterhånden gode redigeringsmuligheder, men hvis du ønsker et mere professionelt værktøj, så kan vi anbefale app’en - Snapseed.

Bruger du også din telefon til det hele?
Så få den forsikret med Danmarks billigste mobilforsikring hos Yndlings.

Som ung (og måske studerende) er økonomien ofte stram, og derfor kan en smadret skærm være det, der vælter budgettet. Vi kender det.

Derfor har vi oprettet Yndlings, som er en del af Alm. Brand og skabt til dig, der leder efter sikkerhed på low budget.

Yndlings er Danmarks billigste elektronik forsikring – hvor du kan forsikre dine yndlingsting.

Forsikringen dækker både skader og tyveri. Der er ingen binding og ingen selvrisiko.

Det er et helt nyt forsikringsprodukt, der er skabt på nye betingelser.

Yndlings - Danmarks billigste forsikringHvad koster en telefonforsikring?
Prisen afhænger af, hvilken telefon du har og hvor gammel den her.

Her ser du et priseksempel på en iPhone 7.


Beregn hurtig din pris her.

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål så skriv til os på chatten eller ring til os på 87 10 18 10

JOIN US PÅ INSTAGRAM
Vi laver sjov, giver tips og har masser af konkurrencer.

Skrevet af Martin Storgaard Olesen

Øvrige artikler

Jan
30

Jeg er studerende, hvilken en indboforsikring skal jeg vælge?

Læs artikel
Feb
27

Jeg er ung og skal bruge en billig indboforsikring

Læs artikel
Mar
20

Forsikringer: hvad skal du huske, når du flytter hjemmefra?

Læs artikel